Agria

Agria Dyreforsikring som Hovedsponsor for Dansk Dobermann Klub

Dansk Dobermann Klub er utrolig glade og stolte over at kunne afsløre, at Agria Dyreforsikring har sagt ja til at indgå i en samarbejdsaftale med klubben. Fra og med 2022 er Agria Dyreforsikring officielt hovedsponsor for klubben, og sammen med dem vil vi sætte fokus på at fremme Dobermann racens sundhed, sikkerhed og generelle trivsel.

Bestyrelsen er i dialog med Agria Dyreforsikring om hvordan vi bl.a. kan arrangere relevante foredrag m.m. der sætter fokus på dette, og der vil løbende komme nyt i vores medlemsblad om de tiltag som vi kommer til at lave i samarbejde med Agria Dyreforsikring. Indtil videre har Agria sagt ja til at donere et større årligt beløb til klubben for at hjælpe med dens drift, såvel som sponsorpræmier til klubbens shows og konkurrencer. Ligeledes har de givet adgang til omfattende sundhedsstatistikker på Dobermann racen via Agria Breed Updates (racestatistik) til klubbens opdrættere og Agria Breed Profiles (udvidet racestatistik) til bestyrelsen/sundhedsudvalget. Endvidere har vi mulighed for at give input til fremtidig produktudvikling med fokus på Dobermann racen.

Dansk Dobermann Klub rakte ud til Agria Dyreforsikring omkring et muligt samarbejde, da de er det suverænt bedste forsikringsselskab til Dobermann racen. Ikke alene tilbyder de en livslang hundeforsikring med uændret forsikringssum og dækning til receptpligtig medicin, det er også yderst kyndige og omsorgsfulde mennesker på den anden side som altid står klar med hurtig og god vejledning – både før en skade sker og når det er at uheldet er ude.

Dobermann klubben er i særhed tilknyttet rådgiveren Maibritt Høj Clausen der, med sin store viden om racen, er klar til at vejlede interessede, hvad end det er ift. valget af den rigtige forsikringsordning, tegningen heraf og hvilke økonomiske besparelser man kan få m.m..

Maibritt kan kontaktes via mail på: maibritt.clausen@ombud.agria.dk eller via telefon på 26 24 24 23.

Hvorfor Agria Dyreforsikring frem for andre forsikringer?

“Hvis du vil have din hund forsikret så godt som muligt, og det ikke betyder det store for dig, om forsikringen koster noget mere om året end en hundeforsikring hos andre selskaber, så er det specialiserede dyreforsikringsselskab Agria det bedste valg‚” siger Lars Baadsgaard, der også tildeler Agria Dyreforsikring et ‘Anbefaler’. Agria har for eksempel den bedste dækning af tænder i testen og får her bedømmelsen ‘meget god’ som det eneste selskab i testen. Agria Dyreforsikring har i lighed med Gjensidige Forsikring/Nykredit Forsikring også den bedste dækning af medicinudgifter.”

– Citat Forbrugerrådet Tænk Penge August 2020

Som det fremgår af ovenstående citat, så anbefales Agria Dyreforsikring af Forbrugerrådet Tænk – og det af rigtig gode grunde! Agria tilbyder: 

 • Den bedste dækning til tænder
 • Den bedste dækning til udleveret medicin
 • Den bedste dækning til genoptræning
 • Bred dækning til øjensygdomme
 • Bred dækning til ledsygdomme
 • Bred dækning til kejsersnit og fødselshjælp
 • Bred dækning dvs. dækker til mange sygdomme og derved bedst dækkende dyreforsikring på markedet
 • Specialistselskab, der udelukkende forsikre kæledyr og har stor valgfrihed i dækningsgrad og selvrisiko

Alt dette er essentielt for Dobermann racen der, både qua dens livlige og energiske natur, kan være udsat. Den helt rigtige forsikring er derfor afgørende for hundens sikkerhed og trivsel, uanset om den anvendes til avl, brugshundearbejde eller som familiehund.

Sygeforsikring til en Dobermann

Når hvalpen kommer til sit nye hjem, er det vigtigt med en god sygeforsikring fra starten af. Hvalpen kan hurtigt blive syg eller komme til skade, når den skal i gang med at udforske sit nye liv og omgivelser.

Karensfrihed

Der er normalt karenstid på sygeforsikringer i Danmark. Den er normalt 20 dages karenstid hos Agria Dyreforsikring. MEN hvis der tegnes en forsikring med det samme, dvs. indenfor de første 10 dage efter hvalpen forlader opdrætteren og den endnu ikke er fyldt 16 uger (hvalpen skal være stambogsført i Dansk Kennel Klub og sundhedstjekket ved dyrlægen uden anmærkninger), får den en karensfri forsikring og er dermed dækket for sygdom og skader med det samme.

Det er en ekstra fordel, hvis den også er uafbrudt sygeforsikret. Dette sker, hvis opdrætter har tegnet en avlsforsikring, hvor hvalpene har dækning til sygdom og den nye ejer tegner forsikring samme dag, som de henter hvalpen, da Agria Dyreforsikring så fortsætter med at dække til sygdom, som evt. er påbegyndt før hvalpen flytter hjemmefra. Det kan f.eks. være en hvalp med lidt dårlig mave, som så fortsat vil have dækning til dette, når den flytter til sin nye ejer.

Dækningsbeløb og selvrisiko

Vær opmærksom på det dækningsbeløb, der er tilrådighed pr. år. Det kan være en bekostelig affære at have en syg hund. Herudover har forsikringerne forskellige måder at tilbyde forsikringer på udover selve det indhold (de sygdomme) som forsikringen dækker. Der er enten en fast selvrisiko og/eller en variabel selvrisiko eller kun variabel. De/disse skal så betales af forsikringstager selv, hvis der er en dyrlægeudgift, der skal dækkes af forsikringen. Denne bliver enten fratrukket pr. diagnose eller indenfor en bestemt periode og denne periode kan have forskellig længde.

Hos Agria Dyreforsikring kan man vælge mellem flere forskellige kombinationer og dette afspejler sig i den årlige præmie, man skal betale for forsikringen. Den faste selvrisiko fratrækkes kun EN gang pr. selvrisikoperiode uanset om hunden fejler en eller flere ting. Selvrisikoperioden er 135 dage på en Dobermann forsikring. Man kan heruover vælge, om man derefter selv vil betale 10% eller 20 % af regningen fra dyrlægen, når den faste selvrisiko er fratrukket. Vær opmærksom på, at nogle selskaber fratrækker den faste selvrisiko til sidst, hvilket giver en lavere erstatning til forsikringstageren. Dette er ikke tilfældet hos Agria.

Livslang dækning

Forsikringen ophører i modsætning til mange andre forsikringer ikke ved en bestemt alder, men dækker livslangt med samme dækningsbeløb. Dog ophører livsforsikringen før sygeforsikringen. For en Dobermann ophører livsforsikringen ved hovedforfald i det kalenderår, hvor hunden bliver 10 år. Brugshundetillægget ophører 2 år før livsforsikringen.

Skjulte fejl/medfødte sygdomme – dækkes kun hvis opdrætter har tegnet forsikring

Dette er aldrig dækket af hundens egen forsikring, da sygeforsikringer i Danmark ikke dækker sygdom/skade, der er begyndt at udvikles før forsikringen tegnes. Dette kan dog dækkes hos Agria Dyreforsikring, hvis opdrætteren har tegnet en skjulte fejl forsikring (indgår i avlsforsikringen) på tæven og derved har dækningen til skjulte fejl for alle hvalpene frem til de fylder 2 år og 4 måneder. Langt de fleste Dobermann opdrættere i Danmark har af samme årsag deres hunde forsikret hos Agria. Der er ikke lighedstegn mellem Købeloven (og dermed hvad en opdrætter evt. kan have et ansvar overfor) og skjulte fejl forsikringen, men forsikringen dækker jf. vilkåene sygdomme/ defekter, som beviseligt er medfødt og/eller sygdom, der beviseligt er påbegyndt at udvikles før hvalpen sælges ved 8 uger. Dette kan f.eks. være en medfødt hjertefejl, medfødt leverfejl eller en smitte med f.eks. tarmparasitten giardia før hvalpen flytter. Fælles for dem alle er, at det ikke må have udvist symptomer før salg og der skal være udarbejdet en sundhedsattest uden anmærkninger før hvalpen sælges og denne må ikke være lavet før hvalpen fylder 7 uger (læs mere i vilkårene for den pågældende forsikring for de præcise krav).

Dækningsbeløbene er:

 • Op til hvalpens salgspris til udredning og behandling af en skjult fejl, dog max 15.000 kr.
 • Hvalpens salgspris, dog max 15.000 kr., hvis den dør eller skal aflives pga. en skjult fejl.

Der er ingen selvrisiko på denne forsikring og det er muligt at tilkøbe op til 5.000 kr. ekstra i dækningssbeløb, hvis hvalpene sælges dyere end 15.000 kr.

Hvalpene, mens de bor hos opdrætter

Hvis der er tegnet avlsforsikring, så har hvalpene dækning til erhvervet sygdom/skade/ulykke fra de bliver født til de flytter hjemmefra (dog senest ved 16 uger). Hele kuldet er dækket med max. 20.000 kr og der er samme selvrisiko som på tæven. Hvis der er tale om en medfødt sygdom/defekt er dette dog dækket med max. 3.000 kr. for undersøgelser indtil diagnose(r) stilles.

Hvis hvalpekøber tegner forsikring den dag de afhenter hvalpen hos opdrætteren, så fortsætter Agria Dyreforsikring med at dække til sygdom påbegyndt hos opdrætteren, selvom hvalpen flytter hjem. Dog ikke medfødt sygdom/defekt.

Sygeforsikring & livsforsikring

Disse har stort set samme dækning dvs. hvis sygdommen som udgangspunkt er dækket fra sygeforsikringen, så erstatter livsforsikringen også, hvis man skulle være så uheldig at måtte aflive sin hund pga. denne sygdom.

Det er en klar fordel at tegne både livs- & sygeforsikring hos Agria Dyreforsikring før hvalpen fylder 4 måneder, da det dermed er muligt at få en Dobermann forsikring, der dækker flere ting end normalt. Der er f.eks. en bred dækning til ledsygdomme f.eks. HD, AD, OCD. Der er ingen udvidet karenstid for rygsygdomme eller korsbånds- & meniskskader, ingen specielle begrænsninger på øjensygdomme herunder cherry eye og disticiasis. Der er også dækning til helbredsmæssige plastikoperationer og en udvidet tanddækning, der dækker mælketænder og tandbylder udover den obligatoriske dækning, som de fleste selskaber har til akut traumatisk tandfraktur. Der følger desuden genoptræning & kiropraktik med i forsikringen og derudover kan der tilkøbes yderligere 5000 kr. mere til genoptræning & kiropraktik.

Hvad dækker Agrias Dobermannforsikring?

Tænder

På Dobermannforsikringerne er der dækning til:

 • Fejlbid
 • Tilbageholdte mælketænder
 • Fraktur på mælketand (hvilket ofte ikke dækkes)
 • Tandcyster
 • Tandbyld
 • Kariesangreb
 • Rodfyldning pga. tandsygdom

For brugshundene kan det tilføjes, at Agria Dyreforsikring nu kan øremærke 5.000 kr. til en ny krone på en fraktureret tand, hvor de tidligere kun dækkede udtrækning eller overkapning. Dette er en fordel, hvis hunden laver bidarbejde.

Kejsersnit

Agria Dyreforsikring dækker et kejsersnit i den almindelige sygeforsikring og der er mulighed for at få dækket yderligere et kejsersnit på avlstillægget.

Det er ingen begrænsning for, hvor mange gange de kan dække fødselshjælp pånær begrænsningen på selve kejsersnittet. Dette er en unik dækning, da mange selskaber enten slet ikke dækker eller max. dækker ét kejsersnit og måske slet ikke til fødselshjælpen. Hvis dette er et ønske til ens forsikringsdækning, så er det en god ide at tjekke op på dette, før forsikringen tegnes.

Hjertesygdomme

Erhvervet hjertesygdomme er dækket på hundens egen sygeforsikring. Mederhvervet sygdommenes, også hjertesygdomme, som er af arvelig karakter, så længe det ikke er en medfødt hjertesygdom.

En medfødt hjertesygdom kan være PDA eller aortastenose, som i stedet vil være erstatningsberettiget fra opdrætters skjulte fejl forsikring på en hund, der er under 2 år og 4 måneder gammel. DCM (dilateret cardiomyopati, som er en arvelig hjertesygdom flere større hunderacer, herunder en Dobermann, er i øget risiko for at få) erstattes fra hundens egen forsikring, da hunden ikke er født med sygdommen, men ”kun” en arvelig disponering for måske at udvikle det.

Ledsygdomme

Agria Dyreforsikring har en unik dækning til mange ledsygdomme.

Det er vigtigt, at man har læst forsikringsbetingelserne grundigt, da flere selskaber ikke dækker arvelige lidelser og/eller ikke dækker ledsygdomme på hunde under 2 år. Det er ofte bekosteligt at få foretaget en ledoperation, så det er værd at sikre sig, at forsikringen dækker til dette.

Agrias Dobermannforsikring dækker endvidere:

 • HD
 • AD
 • OCD
 • Patellaluksation
 • Short Ulna
 • Calve Legg Perthes
 • Korsbånds- & meniskskader
 • Rygsygdomme såsom wobbler, spondylose, cauda equina, spinal stenose, diskusprolaps (dækker dog ikke medfødte defekter såsom hemivertebra

Der er også mulighed for at få op til to genoptræningsforløb pr. skadetilfælde/diagnose til alt dette, hvis der er tilkøbt Genoptræning & Kiropraktik tillæg, udover det der dækkes på Dobermannforsikringen.

Der er ikke noget max. på antal gange man kan få dækning til samme ledsygdom eller max. på antal operationer eller separat dækningsbeløb. Der er heller ikke noget max. på antal gange man kan få dækket CT og/eller MR scanning, det er dog et krav, at disse bliver forhåndsgodkendt inden udførelse.

Kroniske sygdomme f.eks. nyresygdomme og allergi

Agria Dyreforsikring dækker livslangt også til kroniske sygdomme. Allergi og nyresygdomme er derved dækket livslangt og begge dele dækkes fra hundens egen forsikring. Eneste undtagelse er ved medfødte nyresygdomme, som erstattes fra opdrætters skjulte fejl forsikring, hvis det opdages før hunden bliver 2 år og 4 måneder og der er tegnet avlsforsikring på tæven.

Udleveret medicin (købt hos dyrlægen eller på apotek)

Forsikringen dækker uden separat dækningsbeløb udleveret receptpligtig medicin, der er godkendt til behandling af hunde. Dette gælder også ved kroniske sygdomme. Dvs. det er muligt at få dækket op til dækningsbeløbet for sygeforsikringen til både dyrlægeudgifer og receptpligtig medicin. Dette er en fordel, hvis man er så uheldig, at ens hund får allergi, da medicinen til det ofte er dyrt. 

Agria tilbyder gratis online dyrlægehjælp

Som noget helt nyt har Agria Dyreforsikring fået Agria Vet Guide, som er en gratis dyrlægetjeneste for dig som forsikringstager. Du kan ringe og få online dyrlægehjælp, som er en stor tryghed for en dyreejer især uden for de almindelige klinikkers åbningstid.

På Agrias hjemmeside har du mulighed for at downloade appen direkte på din telefon så du altid har dyrlægen lige ved hånden.

Hvor findes Agria Dyreforsikring?

gria Dyreforsikring findes ikke kun i Danmark, men også i en række øvrige europæiske lande. Dette giver mere tryghed for opdrættere, når de sælger eller køber hunde fra f. eks Tyskland, da hunden i så fald kan være uafbrudt sygeforsikret og fortsætte med at få dækning til sygdom, som er påbegyndt inden hunden skifter hjem/ejer. Det er normalt for forsikringsselskaber at tage forbehold for sygdom/skade, som er påbegyndt før forsikringen er tegnet. Dette gør Agria Dyreforsikring ikke, når forsikringen flyttes indenfor Agria koncernen.

Udover Danmark så findes Agria Dyreforsikring i følgende lande:

 • Tyskland
 • Sverige
 • Norge
 • Finland
 • Frankrig
 • England

Hunden med på rejse – hvad end det er kortere eller længerevarende ophold i udlandet

Forsikringen hos Agria Dyreforsikring dækker op til 1 år ved ophold i Grønland og Færøerne og indenfor EU samt England, Norge eller Schweiz.

Der kan tilkøbes en tryghedsforsikring, hvor der f.eks. er mulighed for pasningshjælp, hvis ejer bliver alvorligt syg og afbestillingsbekyttelse, hvis hunden bliver alvorligt syg inden rejsen påbegyndes samt ombooking eller forlænget ophold, hvis hunden bliver syg på rejsen.