DOBERMANN SOM FAMILIEHUND

DOBERMANN SOM FAMILIEHUND

Det kan sagtens være, at en Dobermann egner sig særligt godt til en bred vifte af sport og brugshundearbejder. Det betyder dog ikke, at en Dobermann ikke også er en formidabel familiehund.

En Dobermann er nemlig et loyalt og kærligt kæledyr, der spreder en masse glæde og tryghed rundt omkring i mange hjem.
En Dobermann er en meget populær familiehund og ikke uden grund.
En veladapteret, social og aktiveret Dobermann, er både børnevenlig, rar og omgængelig – og den værner om sin familie.

En Dobermann er en af de mest intelligente og kraftfulde hunderacer. Derfor kræver det en særlig indsats, hvis du vil have den som familiehund.
Hunden tilpasser sig hurtig familiens dagligdag, den er intelligent, lærevillig og let at pleje.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at hundens personlighed 100% grundlægges i opdragelsen af den individuelle hund.
Det er derfor vigtigt, at du tager hånd om din nye hvalp, hvis du ønsker at have en Dobermann som familiehund, og at du lægger en stor og seriøs indsats i opdragelsen.

Ønsker du at din Dobermann skal fungere som en alsidig familiehund der kan omgås alle, så er det vigtigt at du fra tidlig hvalp socialiserer hunden så meget som muligt.

Luft din hund i de danske hundeskove (download eventuelt app’en ”Hundeskove”), og find de hundeskove som er nærmest dig.
Der er mange dejlige hundeskove hvor man lufter hundene sammen og derved opnår din hund en social adfærd som gavner både dig, din familie og hunden selv.

Når du møder mennesker på gaden under hundens opvækst, så få andre mennesker til at hilse på din hund, det er især her vigtigt at du udviser en sjælelig ro som gør at hunden ikke får unødvendige nervøse trækninger. Er du nervøs så kan du være sikker på at din Dobermann mærker det, og dermed går i forsvar for dig, dette undgås ved at du bevarer en vis ro, overblik og at du har kontrol over situationen.

En Dobermann er ikke for nervøse mennesker som er usikre på tilværelsen, og især usikre på hvem der bestemmer etc.

Læsetime

Hygge

Sammen om alt

Sofaen er det bedste

På tur i Apolda

Sovetryner

Mig og min Dobermann

En lille "morfor" sammen

Sofa? Mor er bedre

En tur i det fri

Sneboldleg

Vær hilset

En Dobermann er en af de mest intelligente og kraftfulde hunderacer.

Dobermannen har brug for en retningsbestemt ejer som leder og guider den på rette vej.
Det kan blive en katastrofal cocktail hvis man er nervøs og ønsker en Dobermann til at beskytte sig, hunden kan risikere at blive fjendtlig stillet overfor alt og alle.

I udpræget grad kan du forme en Dobermann i enhver retning, jeg mener en Dobermann kan sagtens vokse op til at blive en aggressiv og – til tider – en farlig hund for sine omgivelser.
Det hele kommer an på dig og hvordan du ønsker din Dobermann skal opføre sig.
Sådan er det i det hele taget med mange hunde, men når det gælder en Dobermann så skal du være ekstra opmærksom på hvordan du opdrager den.

Der skal ikke herskes tvivl om at en Dobermann fungerer bedst som familiehund hvis den bliver aktiveret enten i form af for eksempel sport, brugshundesport, agility, lydigheds arbejde etc.

En Dobermann’s temperament

En Dobermann kendetegnes ved at være en intelligent, stærk, arbejdsvillig og lydig hund.

En Dobermann er en adræt og frygtløs hund, med et stærkt instinkt til at beskytte alt, hvad den ser som værende dens “hule” eller “flok”. Det kan være et hus, en bil, ejendele og dens familiemedlemmer.

En Dobermann’s særlige egenskaber kan bidrage til et utroligt stærkt bånd mellem hund og ejer, hvis der som tidligere nævnt bliver værnet om dette.

En anden vigtig faktor for, hvordan en Dobermann’s temperament som voksen bliver, er genetik. Opdragelse og genetikken går hånd i hånd.

Den ideelle Dobermann har en personlighed, der er kendetegnet ved at være vågen og frygtløs i beskyttelsen af dens familie og hule. Samtidig skal den være kærlig, loyal og ikke aggressiv indenfor det hjemlige miljø eller over for andre, den kan mærke er velkomne i ejerens omgivelser.

En Dobermann er altid meget årvågen – de er evig og altid på vagt.

4 + 1 =

Vi accepterer betaling med:

Adresse

Tistrupvej 3
6862 Tistrup

Registreringsnummer

30 65 65 55