Introduktion til medlemsskab

Med disse sider ønsker vi at give dig en introduktion til, hvad Dansk Dobermann klub rummer, og hvad vi som klub kan tilbyde dig.
Som specialklub for Dobermann hunde har vi til formål at udbrede kendskabet til de mange gode egenskaber, racen har som familie- og brugshund.
Medlemskab af klubben åbner først og fremmest mulighed for, at du aktivt kan træne med din Dobermann på en god og korrekt måde, samt at du får den hjælp og støtte, du har brug for.
Desuden byder klubben på samvær mellem både to- og firbenede venner.

Dobermann som familiemedlem

At Dobermannen i dag er blandt en populær familiehund er ikke uden grund.
Den er børnevenlig, rar og omgængelig – og den værner om sin familie.
Hunden tilpasser sig hurtigt familiens dagligdag, den er intelligent, lærevillig, let at pleje – kort sagt den ideelle familiehund.

Dobermannen som brugshund

Dobermann har igennem tiderne været en vigtig medarbejder ved politiet, militæret, vagtværn etc. I Dansk Dobermann Klub uddannes hunden i lydighed, forsvarsarbejde og sporsøg.
Du kan i samarbejde med en instruktør give din hund og dig selv en viden og ballast, som gør dig og din hund til et stærkt team.
Dansk Dobermann Klub’s instruktører er uddannede i Dansk Dobermann Klub, udover den erfaring som de har fra deres egne hunde, så har de også deltaget i en række kurser, som garanterer for at du som hundefører modtager en kvalificeret og seriøs træning.

Dobermann som udstillingshund

Udover brugshundearbejdet er der mulighed for at deltage i hundeudstillinger. Her bedømmes en Dobermann med Dansk Kennel Klub (DKK) stambog i grupper efter alder.
Udstillingen kan ved siden af det konkurrencemæssige aspekt være til hjælp for både hundeejere og opdrættere. Som ejer får man en bedømmelse af sin hund, og opdrætteren samler erfaring til den fremtidige avl.

Dobermann som avlshund

En Dobermann er ikke kun en udstillingshund, men også brugshund.
Derfor er det vigtigt at holde fast i en smuk hund med et sundt helbred og et godt væsen.
Dette søger vi i klubben at fastholde og til stadighed at forbedre.
Således kan der kun stambogsføres hvalpe efter (avlsgodkendte) forældre som enten er godkendt til avl i DKK eller som har opnået prædikatet avlskåret i Dansk Dobermann Klub for Danmark, avlskåringen omfatter beståede prøver som sikrer hundens brugsduelighed.

Hvad kan Dansk Dobermann Klub tilbyde dig?

Fælles for brugshundearbejde og interesse for udstilling er, at begge åbner mulighed for deltagelse i konkurrencer på både lokalt, nationalt og internationalt plan. Du har mulighed for at få de bedste råd og vejledninger omkring din Dobermann, netop fordi vi er en specialklub.
Gennem de personer, du kommer i kontakt med i de lokale grupper/kredse, får du adgang til al den viden, de selv sidder inde med, eller som de gennem deres kontakter kan skaffe.

Det er vigtigt at starte træningen så tidligt så muligt. Træningen tager udgangspunkt i glæde og arbejdslyst samtidig med, at kravene til hvalpen gradvis øges. Træningen på hvalpeholdet er tilrettelagt efter hundens medfødte drifter og instinkter samt efter deres evne til at løse forskellige opgaver.
Det, at din hund får en korrekt træning, er altafgørende for, at din hund trives, og at du trives sammen med din hund.
Efterhånden som hunden bliver ældre, og hund såvel som fører dygtigere, er der mulighed for at tage en række prøver, som søger at dække alle de ambitioner, man som hundefører måtte have.

Fakta – om Dansk Dobermann Klub

Dansk Dobermann Klub er tilknyttet DKK – Dansk Kennel Klub, FCI og International Dobermann Club.
Klubben har 6 gruppe foreninger, geografisk spredt ud over hele landet, og har ca. 210 medlemmer. Klubbens medlemsblad udkommer 6 gange årligt og indeholder tilsammen mere en 200 sider læsestof.
Klubbens avlsvejleder rådgiver gerne ved hvalpekøb.
Grupperne afholder løbende arrangementer.

Kontakt Dansk Dobermann Klub:
Skovledetvej 13
9330 Dronninglund
Tlf. +45 30 55 55 40
CVR.: 30 65 65 55
E-mail: info@danskdobermannklub.dk

DDK Magasinet

DDK Magasinet

Magasinet for nye Dobermann ejere

Kontakt os

10 + 8 =

Vi accepterer betaling med:

Adresse

Stenskærvej 8
7755 Bedsted Thy

Registreringsnummer

30 65 65 55